Drie vermogensopties, voor verschillende rijomstandigheden

Een schoonheid van buiten. Een beest onder de motorkap

Door de ongeëvenaarde D16K-motor onderscheidt de Volvo FH16 zich van de andere trucks in de FH-serie. Drie vermogensopties voor 550, 650 en 750 pk, met een koppel tot 3.500 Nm. En alle motoren voldoen aan de eisen van Euro 6.

Genummerde ontwerponderdelen op de Volvo FH16

Een meer uitgesproken ontwerp

Alle trucks in de FH-serie hebben dezelfde uitstraling, lijnen en aerodynamische rondingen. De Volvo FH16 heeft nog fraaiere details aan de buitenkant. En exclusief.

1. Achterruit
De vorm en tint van de achterste zijramen benadrukken het alerte uiterlijk van de cabine.

2. Het nieuwe zwart
De kleur van de nieuwe FH16 is donker. Erg donker. Maar onder dit oppervlak schuilt een intrigerende tint. We noemen deze tint Mystic Fjord. Dit moet u ervaren.

3. Aandacht voor details
Subtiele details maken het verschil uit. Door de afwerking met mat chroom vallen de opstap aan de voorkant, de grille, de portiergrepen en het Volvo-logo echt op.

4. De grote grille 
De opvallende donker-zilveren grille maakt veel indruk in het straatbeeld. De buitenspiegels en de zonneklep delen dezelfde premium uitstraling.

Het interieur van de cabine

Een nieuwe definitie van comfort

De exclusieve ontwerpkenmerken worden ook binnen in de cabine van de FH16 doorgezet.

Uniek stoelontwerp
De kenmerkende chauffeursstoel heeft een eigen vorm en stof, en geeft het cabine-interieur een waar premium-gevoel. De bekleding is beschikbaar in leer of een combinatie van leer/stof. Het stoelontwerp en de gebruikte materialen zijn exclusief voor de Volvo FH16.

Raven-stuur 
Vervaardigd van donker leer met contrasterend stiksel dat past bij de interieurbekleding. Zo voelt het sturen nog soepeler aan. En dit is uitsluitend verkrijgbaar voor de Volvo FH16. 

Eersteklas
Het cabine-interieur omvat unieke portierpanelen, wandpanelen, verchroomde sierlijsten, gordijnen, bedbekleding en extra portierverlichting. Dit bij elkaar zorgt voor een gevoel van luxe in de cabine.

Volvo FH16 Classic

Alle informatie over de Volvo FH16

Alle voorzieningen, cabines, chassis, aandrijflijn, accessoires, foto's, ....

Bezoek de Volvo Trucks website