Een Volvo FH. Maar met 20% minder CO2

Een truck voor zware regionale en internationale transporten. Die rijdt en presteert zoals u gewoon bent van de Volvo FH. Maar met een kleinere ecologische voetafdruk plus het potentieel voor lagere brandstofkosten. En dat gaat niet ten koste van de rijeigenschappen of productiviteit.

Euro 6 stap C ● 420 pk/2100 Nm of 460 pk/2300 Nm ● I-Shift ● Trekker of bakwagen ● 4×2, 6×2 of 6×4 ● Actieradius tot 1000 km 

De belangrijkste vijf redenen om te kiezen voor de Volvo FH LNG

Er is geen andere truck op de markt die hierop lijkt. Bekijk wat deze truck uniek maakt en waarom dit een uitstekende keuze is voor uw bedrijf en voor het milieu. 

Rijdt en presteert als een diesel

Rijdt en presteert als een diesel

De aandrijflijn in onze nieuwe trucks op gas is gebaseerd op onze vermaarde motortechnologie. Ongeëvenaard aanbod. De truck levert dezelfde prestaties, maar met 20% minder CO2-uitstoot*. De nieuwe Volvo FH LNG op gas rijdt en presteert zoals u gewend bent van de Volvo FH. 

Bekijk de specificaties
Verlaag uw brandstofkosten

Verlaag uw brandstofkosten

De nieuwe Volvo-trucks op gas zijn net zo zuinig als hun tegenhangers op diesel. Maar omdat LNG vaak goedkoper is, is dit een prachtige mogelijkheid om uw brandstofkosten te verminderen.

Verklein uw ecologische voetafdruk

Verklein uw ecologische voetafdruk

Dezelfde transporten bij dezelfde snelheid. Maar met een 20% kleinere CO2-voetafdruk*. Wanneer u de lat hoog legt voor uw milieudoelen, heeft u met Volvo FH LNG op gas meteen een voorsprong. En als u nog hoger mikt, kiest u voor bio-LNG om uw uitstoot met wel 100% te verminderen*. Een grote stap naar nul CO2-uitstoot. 

Bereken nu uw ecologische voetafdruk
Onze nieuwe motor op gas

Kies voor een solide oplossing

De motor vormt het hart van elke truck. De nieuwe gasmotor is gebaseerd op onze ultramoderne D13K-motor. Maar we zijn nog iets verder gegaan, met innovatieve oplossingen voor het rijden op gas. Het resultaat? De nieuwe G13C-motor is net ze efficiënt als een diesel. En u mag dezelfde onderhoudsintervallen, betrouwbaarheid en prestaties verwachten. 

Onderscheid u van de concurrentie

Onderscheid u van de concurrentie

Vragen uw klanten om duurzame transporten? Goed zo. De Volvo FH LNG zorgt meteen voor 20% minder CO2-uitstoot*. En u hoeft niet eens te schipperen met laadvermogen of productiviteit. En trouwens ook niet als het gaat om concurrentievermogen. 

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd. 

Domenico Monge, Managing Director, Monge & C Spa

Trucks op gas zijn niet alleen goed voor het milieu. Het helpt ons bedrijf ook om te bezuinigen op de directe en indirecte kosten.

Domenico Monge

Managing Director van Monge & C Spa ontvouwt zijn grootse plannen voor de toekomst.

Tobias Bergman, Product Manager bij Volvo Trucks

De maatschappij eist schonere, alternatieve brandstoffen. LNG is een mogelijke directe oplossing die ook voor de lange termijn een aanzienlijk lagere impact heeft op het milieu.

Tobias Bergman

Volvo Trucks Product Manager over de nieuwe motoren op gas.

Naar nul emissies

Energie-efficiency en alternatieve brandstoffen zijn essentieel in onze strategie om duurzame transporten te realiseren. De nieuwe Volvo FH LNG op gas zorgt meteen voor een 20%* kleinere CO2-voetafdruk. En de mogelijkheid om te rijden op bio-LNG betekent een mogelijke reductie van 100%. Deze truck biedt mogelijkheden om op de lange termijn over te stappen op herwinbare brandstoffen. Dan worden we minder afhankelijk van fossiele energiebronnen. 

Dit zijn allemaal belangrijke stappen naar onze visie van nul CO2-uitstoot en duurzame transporten. Niet alleen voor het milieu maar ook voor uw bedrijf.

 

* Het gaat hierbij om de uitstoot tijdens het gebruik van het voertuig, wat “tank-to-wheel” wordt genoemd. 

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Blijf op de hoogte van de Volvo FH LNG op gas

Uw Volvo Trucks-dealer houdt u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen voor trucks op gas in uw land.

Vind de dichtstbijzijnde dealer

Verklein uw ecologische voetafdruk

Met onze Voetafdrukcalculator kunt u zien hoe ver u uw impact op het milieu kunt verkleinen met onze nieuwe LNG-motoren, terwijl deze wel dezelfde prestaties leveren als een diesel.