Het resultaat van de Volvo Trucks met I-Save is gebleken.

De demowagens van onze Volvo FH Truck met I-Save bewijzen hun effectiviteit. De Volvo FH I-Save beschikt over de meest geavanceerde D13TC-motor die - in combinatie met vebeterde brandstofbesparende functies - het brandstofverbruik aanzienlijk laat dalen zonder dat er ingeperkt wordt op de rijeigenschappen. hoe zwaarder het werk of het terrein, hoe hoger de besparingen zijn.

1860x1050_BE-Volvo-FH-I-Save_hero-intronews

De Volvo FH I-Save is voorzien van de meest brandstofefficiënte D13TC-motor voor lange afstanden. Deze motor in combinatie met verbeterde brandstofbesparende functies zorgt voor een aanzienlijke daling van het brandstofverbruik, zonder dat er ingeperkt wordt op de rijeigenschappen. De D13TC-motor produceert tot 300 Nm extra koppel, wat inhoudt dat er minder toeren en brandstof nodig zijn om een constante snelheid aan te houden in het verkeer. De resultaten zijn nog beter als de route over licht golvend terrein gaat. En hoe zwaarder het werk, hoe groter de besparing zal zijn.

Tijdens een rit met de Volvo I-Save demowagen kunnen geïnteresseerden de effectiviteit van de truck ervaren. De ritten en het verbruik worden steeds opgenomen in het transportinformatiesysteem Dynafleet waardoor we deze info op de voet kunnen volgen. Bij Volvo Trucks was er onder andere een rit naar en van het Frankrijk die een gemiddeld verbruik aantoonde van minder dan 25 liter! 

Andere kenmerken van I-Save zijn onder meer de nieuwe brandstofefficiënte achterassen en een verbeterd I-See-systeem op basis van kaarten dat hellingen verderop in de route analyseert en het rij- en schakelgedrag daarop aanpast. De eerste ritten zijn inmiddels gereden en het Volvo onderzoeksteam ziet dat er veel winst te behalen is met I-Save. De eerste resultaten zijn in ieder geval meer dan veelbelovend.

Interesse in een proefrit met een Volvo I-Save demowagen? Contacteer dan Derma Trucks via 050 31 18 83 of via info [at] dermatrucks [dot] be dan plannen we samen een geschikt moment in.