Zestig jaar levensreddende veiligheidsgordels!

60 jaar geleden trokken de eerste Volvo bestuurders de innovatieve driepuntsgordel over hun schouders. De gordel is nog steeds de belangrijkste uitvinding ooit wanneer het om veiligheid gaat. Er wordt zelfs geschat dat hij ondertussen meer dan 1 miljoen levens heeft gered.

1860x1050-pr-celebrating-60-years-seat-belts-image2-newsintro

1959 was het geboortejaar van de driepuntsgordel. Een ontwikkeling die nog steeds gezien wordt als één van de belangrijkste kantelpunten in verkeersveiligheid. Met een schatting van 1 miljoen geredde levens komt geen enkel ander veiligheidssysteem enigzins in de buurt van de driepuntsgordel wat betreft de geredde levens.

Dit levensreddend middel zou nog veel meer levens kunnen redden bij het optimaal gebruik ervan. Maar in vele delen van de wereld dragen lang niet alle inzittenden van zware voertuigen hun veiligheidsgordel en dat is jammer.

Het Volvo Trucks Safety Report van 2017 toonde aan dat de helft van alle vrachtwagenschauffeurs die het leven lieten bij een verkeersongeval, nog zou leven als ze hun gordel om hadden. Dit toont aan dat een gordel dragen cruciaal is.

De visie van Volvo Trucks is om ongevallen definitief uit de wereld te helpen. We zullen er dan ook alles aan doen om deel te nemen aan onderzoeken van universiteiten, onderzoekslabo’s en partnerorganisaties inzake verkeersveiligheid e.d. Op deze manier krijgen we bij Volvo Trucks nog meer inzicht in de problemen, de mogelijke oplossingen en manieren om de vrachtwagens van de toekomst te bouwen. We moeten samenwerken om tot een veiliger verkeer te komen.