Volvo Trucks introduceert Distance Alert om chauffeurs te helpen afstand te houden

De nieuwe veiligheidsoplossing Distance Alert van Volvo Trucks berekent de afstand op de voorligger en geeft een signaal wanneer de chauffeur te dicht komt. Namelijk +/- 20 procent van alle ernstige aanrijdingen met trucks zijn ongevallen waarbij een voertuig achter op een ander voertuig rijdt.

1860x1050_VTM_19_Start_Distance_Alert_newsintro

Distance Alert waarschuwt chauffeurs door middel van een rood lampje in de voorruit wanneer de truck te dicht op een voorligger komt. Als onderdeel van de recentste versie van het ‘Forward Collision Warning met noodremfunctie’ zal deze software in de meeste gevallen een ongeval voorkomen.

Het ondersteuningssysteem is ontworpen om ongevallen in alle stadia te helpen voorkomen. Als de Distance Alert niet in het oog springt dan treden de knipperlichten en een geluidssignaal in werking om de chauffeur te waarschuwen, als laatste middel zal de noodrem pas geactiveerd worden.

De nieuwe functie is bedoeld voor gebruik op hoofdwegen buiten de steden bij snelheden vanaf 60 km/u, tenzij het adaptieve cruisecontrolesysteem geactiveerd is. De software maakt gebruik van camera- en radartechnologie om de afstand te berekenen en objecten te herkennen.

De Distance Alert is een technologie waar iedereen baat bij heeft. Het is een investering voor de veiligheid van de chauffeurs en andere weggebruikers, maar het bespaart ook geld. De lagere verzekerings- en reparatiekosten en minder ongeplande uitvaltijden zijn slechts enkele kostenbesparende argumenten.

Benieuwd naar de mogelijkheden van Distance Alert voor de trucks van jouw bedrijf? Ontdek meer over Distance Alert bij Derma Trucks. Je kan ons contacteren via info@dermatrucks.be of via 050 31 18 83