De nieuwe Volvo FH Fuel & Efficiency bij Derma Trucks

Volvo Trucks ontwikkelde met de nieuwe FH Fuel & Efficiency een brandstofefficiënte truck. Deze is perfect voor langeafstandstransport en zorgt ervoor dat op alle mogelijke manieren bespaard wordt op brandstof zonder toegevingen te doen aan de rijprestaties, comfort en eigenschappen van de originele Volvo FH Trucks.

1860x1050_derma_fotoFH

In het huidige tijdperk is het enorm belangrijk om innovaties te creëren met het oog op een beter milieu en een lagere kostprijs.

Voor bedrijven die gespecialiseerd zijn in langeafstandstransport is het brandstofverbruik daarom zeer belangrijk – omwille van deze reden hebben we de truck uitgerust met unieke fleetsoftware en een brede waaier aan brandstofbesparende functies zodat de chauffeurs het optimale uit hun truck kunnen halen.

De nieuwe Volvo FH Fuel & Efficiency is uitgerust met een krachtige en zuinige D13 500 pk-motor. Door de software die in de nieuwe truck gebruikt wordt, zal de motor uitgeschakeld worden wanneer er geen gas gegeven wordt- zoals bij stationair draaien. Daarnaast heeft de nieuwe truck ook een I-Rollfunctie die wordt gebruikt als er geen motorvermogen of motorrem nodig zijn.

De Volvo FH Fuel & Efficiency maakt gebruik van I-See, deze voorspelt de weg door middel van topografiegegevens van kaarten om het brandstofverbruik zo laag mogelijk te houden en de rijeigenschappen te maximaliseren.

Natuurlijk blijft het comfort en de veiligheid van de chauffeur steeds belangrijk - want een uitgeruste en comfortabele chauffeur heeft een betere concentratie wanneer hij de weg op moet. Door middel van de Volvo Dynamic Steering wordt de stabiliteit bij hoge snelheden en de volledige controle bij lage snelheden gemaximaliseerd, waardoor het lichaam van de chauffeur minder belast wordt.

Naast al deze waardige functies beschikt de truck nog over tal van andere specificaties om het verbruik te verlagen, het comfort van de chauffeur te verbeteren en de veiligheid te garanderen.

Ontdek meer over de nieuwe FH Fuel & Efficiency via info@dermatrucks.be of via 050 31 18 83