Derma Trucks wint zilveren medaille in VISTA – ‘s werelds grootste wedstrijd voor vrachtwagentechniekers

Deze week vond de laatste ronde van ‘s werelds grootste vaardigheidswedstrijd voor vrachtwagentechniekers plaats in het Braziliaanse Curitiba. Dit jaar namen 19.700 technici uit de wereldwijde servicenetwerken van Volvo Trucks en Volvo Buses deel aan de Volvo International Service Training Awards (VISTA) Na een spannende finaleronde waarin de veertig beste teams uit de hele wereld het tegen elkaar opnamen, won het Belgische Team DERMA X Power de zilveren medaille. Het team uit Estland won goud en het team uit Finland was derde.

1860x1050-Derma-Trucks

Het team van Derma Trucks eindigde op de fantastische tweede plaats in de wereldfinale. In de laatste 3 edities stond een team van Derma Trucks altijd bij de top 3 in België. Derma Trucks is Volvo Trucks dealer sinds 1992 en staat onder leiding van Erwin De Rese.

"Erwin De Rese:" Ik ben bijzonder fier dat ons team ons land mocht vertegenwoordigen tijdens de wereldfinale en de 2de plaats heeft behaald. Dit jaar hebben 2 teams van Derma Trucks meegedaan aan de Belgische editie. Ik ben ervan overtuigd dat dankzij VISTA de kennis van onze techniekers stelselmatig vergroot, wat onze klanten ten goede komt".

Dominique Gaelens, technieker bij Derma Trucks en lid van het VISTA team, is bijzonder enthousiast over de deelname aan de wereldfinale in Brazilië. "De proeven die wij als team moesten afleggen waren heel uitdagend en afwisselend. Door de tijdsdruk en de sfeer van de wedstrijd was het nog spannender om als team de best mogelijke resultaten neer te zetten. Ik ben ongelooflijk blij dat we de zilveren medaille hebben behaald. Ons team heeft het werkelijk fantastisch gedaan." 
De leden van het Belgische X-Power team zijn: Dominique Gaelens, Luc Diet, Michaël Lodens en Patrick Vanhullebusch.

"Onze bekwame en gemotiveerde servicetechnici behoren tot de voornaamste succesfactoren van onze werkplaatsen en klanten. Daarom investeren we zo zwaar in hun voortdurende opleiding en bijscholing. VISTA is slechts het tipje van de ijsberg en biedt al onze servicetechnici om het andere jaar de mogelijkheid om hun kennis te testen en te meten met die van collega's uit de hele wereld. De wedstrijd belicht de dagelijkse vaardigheden en cruciale technische competenties van onze medewerkers en draagt bij tot de samenwerking en trots," aldus Claes Nilsson, President van Volvo Trucks.

De allereerste VISTA-wedstrijd werd in 1957 georganiseerd. Sindsdien is het beroep van vrachtwagenmechanieker geëvolueerd tot dat van vrachtwagentechnieker en is de computer een essentieel hulpmiddel geworden in de werkplaats. Ook onderging het beroep een fundamentele evolutie. Moderne vrachtwagens zijn hoogtechnologische machines die een veel bredere kennis en expertise vergen dan vroeger. Vandaag de dag moeten technici zowel mechanisch als computergerelateerd werk kunnen verrichten. Tegelijk heeft de messcherpe concurrentie in de transportsector ertoe geleid dat klanten alsmaar strengere eisen stellen wat de productieve tijd van hun voertuigen betreft.

"In principe moet een vrachtwagen altijd vertrekkensklaar zijn, wat in de praktijk betekent dat technici het uiterst geavanceerde onderhoud moeten uitvoeren binnen strikte deadlines en dat ze problemen in een zo kort mogelijke tijd moeten identificeren, analyseren en rechtzetten. Klanten aanvaarden geen lange wachttijden voor service en herstellingen en tolereren niet dat de correcte wisselstukken niet voorradig zijn of dat een ingreep niet vanaf het eerste werkplaatsbezoek correct wordt uitgevoerd," aldus Martin Merrick, SVP Retail Development.

Het VISTA-thema van dit jaar - ‘Performance is Everything' - beschrijft perfect waar het allemaal om draait: opdat klanten optimaal zouden kunnen presteren, moeten onze technici dat ook doen.

"Beter kunnen we het niet omschrijven: onze doelstelling bestaat erin onze klanten de beste technici ter wereld aan te bieden. Met VISTA willen we het cruciale werk van onze dealers en werkplaatsen in de kijker zetten en bekronen en tegelijk nieuwe talenten aantrekken voor een interessant en gevarieerd beroep met een fantastische toekomst. We zien dat de Belgische dealers het zeer goed doen in deze competitie. In de vorige editie in 2016 won ook een Belgisch team, namelijk Automobilia Zarren, de zilveren medaille. Deze lijn wordt nu verder gezet met de zilveren medaille van het Derma Trucks team." besluit Erwin Pardaens, Retail Development Manager bij Volvo Trucks Belux.

Feiten over VISTA  • VISTA staat voor ‘Volvo International Service Training Awards'.
  • Vaardigheidswedstrijd voor servicepersoneel van Volvo Trucks en Volvo Buses over de hele wereld.
  • Sinds 1957 om het andere jaar georganiseerd.
  • Ongeveer 5000 teams (19.700 werknemers) uit de hele wereld namen dit jaar deel aan de wedstrijd.
  • 240 teams van vier deelnemers hebben zich geplaatst voor de halve finales in Göteborg.
  • 40 teams namen deel aan de finale in Curitiba.
  • De winnaar van editie 2018 is Viies Ratas uit Estland.
  • Het Belgisch team: DERMA X-Power van Volvo Trucks-dealer Derma Trucks won de 2de plaats.
Resultaten Derma Trucks team in de VISTA competitie

2007: Finalist 15de plaats
2009: Finalist 5de plaats
2011: 2de plaats in halve finale
2013: 2de plaats in halve finale
2016: 2de plaats in halve finale
2018: Finalist 2de plaats

Facebook film: https://www.facebook.com/VISTAworldchampionship/videos/1954542227911187/?q=vista%20world%20championship